Asiakastarina: Tarume – Sinun tarinasi takia

Tarumen takaa löytyvät Kalle Saarinen (vas.), Tomi Kalpio, Teemu Lohimies ja Tuulia Alanen-Brandt Helsingin Villi & Vapaa -tapahtumassa

Tarumen takaa löytyy Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja silmä- ja aurinkolaseja. Tarume sai alkunsa, kun kaksi insinööriä, Teemu Lohimies ja 3DTechin Tomi Kalpio, sekä optisen alan osaajat Tuulia Alanen-Brandt ja Kalle Saarinen alkoivat yhteistyössä luoda innovatiivista mallistoa, jossa kehykset 3D-tulostetaan, ja joka mahdollistaa tarvittaessa yksilölliset tarpeet ja muutokset.

”Tarume brändinimi on lähtenyt ajatuksesta, että meillä kaikilla on tarina kerrottavanaan. 3D-tulostustekniikka mahdollistaa erilaiset digitaalisesti yksilöidyt tuotteet, joista ensimmäisenä esittelemme silmä- ja aurinkolasit. Näillä tuotteilla viestitään vahvasti omaa persoonallisuutta ja tarinaa, sillä toisiamme kohdatessa, katsomme aina silmiin. Jokaisella Tarume-tuotteella on myös pieni tarina kerrottavanaan. Tarinat myös kehittyvät, elävät ja muuttuvat, ja näin tekevät myös Tarumen tuotteet pysyäkseen aina ajankohtaisina, funktionaalisina ja käyttäjiensä yksilöllistä tarinaa palvelevina,” sanoo Tarumen luova suunnittelija Tuulia Alanen-Brandt.

Valmiit My Way -kehykset

”Me 3DTechillä olemme tottuneet tulostamaan pääasiassa teollisuuden tarpeisiin, joten silmälasikehysten kaltainen kuluttaja- ja designtuote on meille uusi aluevaltaus, joka on vaatinut meiltä myös jonkin verran uutta näkökulmaa esimerkiksi joidenkin tulostukseen liittyvien teknisten seikkojen suhteen. Matka on kuitenkin ollut mielenkiintoinen, ja on ollut ilo nähdä, kuinka hienon vastaanoton 3D-tulostetut kehykset ovat saaneet,” kertoo 3DTechin Marko Piira.

Kehykset tulostetaan 3DTechillä HP Multi Jet Fusion (MJF) -tekniikalla kestävästä ja kevyestä polyamidista. Tulostuksen jälkeen kehykset värjätään Tarumella käsityönä yksilöllisiksi, ja pinnoitetaan lopuksi hypoallergisiksi.

Tulostetut kehykset ennen värjäystä ja pinnoitusta.

Mallisto esiteltiin ensimmäisen kerran elokuussa Helsingissä optisen alan ammattilaistapahtumassa Villi & Vapaa ja vastaanotto oli innostunutta. Lyhyessä ajassa kehykset ovatkin löytäneet tiensä useiden optikkoliikkeiden mallistoon.

Lisätietoja:

tuulia@tarume.com
www.tarume.com
Facebook: @tarumedesign
Instagram: @tarumedesign

Takaisin