Apua yrityksesi 3D-tulostustarpeiden kartoittamiseen

Haluaisitko selvittää, hyötyykö yrityksesi 3D-tulostuksen käyttöönotosta ja miten, mutta aihe on sinulle itsellesi vieras tai tunnet sitä vain vähän. Ota yhteyttä, niin tulemme avuksesi kartoittamaan tarpeesi. Autamme tunnistamaan yrityksesi potentiaaliset käyttökohteet sekä teemme kanssasi kannattavuuslaskelmat tulostuspalvelun, omien laiteinvestointien ja niiden yhdistelmän välillä.

Tarjoamme myös henkilökunnalle koulutusta 3D-tulostuksesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Tuotekehitys

3D-teknologian kehityksessä olemme erikoistuneet biologisten ja muiden orgaanisten aineiden tulostamiseen liittyvien prosessien kehittämiseen. Esimerkkinä näistä lääketieteessä hyödynnettävät biotulostusprosessit sekä sellupohjaisten materiaalien teollinen tulostaminen. Kehitämme tulostusprosesseja sekä pienimuotoisempaan laboratoriotarpeeseen että teollisuuden massatuotantoon. Apunamme kehitystyössä on kansainvälinen verkosto yrityksiä, yliopistoja ja tutkimuslaitoksia.

Biotulostusliiketoimintaamme harjoitamme aputoiminimen Brinter alla ja myös kehittämämme laitteet ovat tavaramerkiltään Brinter. Lue lisää biotulostuksesta ja biotulostimistamme Brinterin verkkosivuilta.

Biotulostus vaatii tuekseen osaamista usealta eri tieteenalalta. Olemmekin aktiivisesti mukana useammassakin biotulostukseen liittyvässä tutkimusprojektissa, joista alla lyhyet esittelyt.

Business Finlandin aivotulostusprojekti
Projektissa tutkitaan 3D-tulostuksen hyödyntämistä aivotutkimuksessa sekä tehdään markkina-analyysejä niin liiketoiminnan kuin teknologiankin tarpeiden ymmärtämiseksi. Projekti päättyy vuoden 2018 lopussa ja mukana ovat Itä-Suomen yliopisto, UPM, Misvik Biology ja monia muita.

Business Finlandin ruokatulostusprojekti
Ruuan 3D-tulostus luetaan yhdeksi biotulostuksen alalajeista. Projektissa tutkitaan 3D-tulostettua ruokaa ja sen liiketoimintapotentiaalia tulevaisuudessa. Mukana ovat muun muassa VTT, Aalto yliopisto, Selecta Oy ja Valio Oy. Projekti kestää vuoden 2019 loppuun.

NOVUM
Novum on Horizon 2020 -rahoitteinen projekti, jossa kehitetään uusia tekniikoita selluloosapohjaisten sähköeristyskomponenttien valmistamiseksi. 3D-tulostus on yksi projektin tekniikoista. Projektissa kehitetään myös sellupohjainen materiaali tähän tarkoitukseen. Konsortiossa on mukana yrityksiä ja tutkimuslaitoksia Suomesta, Puolasta, Tanskasta, Ranskasta, Iso-Britanniasta ja Saksasta. Lisätietoja projektista sen verkkosivuilta.