Apua yrityksesi 3D-tulostustarpeiden kartoittamiseen

Moni yritys säästäisi selvää rahaa, ajasta puhumattakaan, jos hyödyntäisi toiminnassaan 3D-tulostusta. Tekniikkaa ei kuitenkaan käytetä, koska sitä ei joko tunneta lainkaan, tai sitä tunnetaan liian vähän, jotta osattaisi tunnistaa mahdolliset käyttökohteet varsinkin tuotantoprosessin eri vaiheissa. Tyypillisiä esimerkkejä tuotantolinjalla ovat erilaiset jigit, räätälöidyt huoltotyökalut ja linjaston varaosat, joiden puute / hajoaminen pahimmillaan aiheuttaa tuotannon pysähtymisen, mutta joiden toimitus voi kestää kauan. Tällöin 3D-tulostus tulee avuksi.

Haluaisitko sinä selvittää, hyötyykö yrityksesi 3D-tulostuksen käyttöönotosta ja miten? Ota yhteyttä, niin tulemme avuksesi kartoittamaan tarpeesi. Autamme tunnistamaan yrityksesi potentiaaliset käyttökohteet nyt ja tulevina vuosina sekä teemme kanssasi kannattavuuslaskelmat tulostuspalvelun, omien laiteinvestointien ja niiden yhdistelmän välillä.

Tarvittaessa huolehdimme myös henkilökuntasi 3D-tulostuskoulutuksesta.

 

Tuotekehitys

3D-teknologian kehityksessä olemme erikoistuneet biologisten ja muiden orgaanisten aineiden tulostamiseen liittyvien prosessien kehittämiseen. Esimerkkinä näistä lääketieteessä hyödynnettävät biotulostusprosessit sekä sellupohjaisten materiaalien teollinen tulostaminen. Kehitämme tulostusprosesseja sekä pienimuotoisempaan laboratoriotarpeeseen että teollisuuden massatuotantoon. Apunamme kehitystyössä on kansainvälinen verkosto yrityksiä, yliopistoja ja tutkimuslaitoksia.

Biotulostusliiketoimintaamme harjoitamme aputoiminimen Brinter alla ja myös kehittämämme laitteet ovat tavaramerkiltään Brinter®. Lue lisää biotulostuksesta ja biotulostimistamme Brinterin verkkosivuilta.

Biotulostus vaatii tuekseen osaamista usealta eri tieteenalalta. Olemmekin aktiivisesti mukana useammassakin biotulostukseen liittyvässä tutkimusprojektissa, joista alla lyhyet esittelyt.

Business Finlandin aivotulostusprojekti
Projektissa tutkitaan 3D-tulostuksen hyödyntämistä aivotutkimuksessa sekä tehdään markkina-analyysejä niin liiketoiminnan kuin teknologiankin tarpeiden ymmärtämiseksi. Projekti päättyy vuoden 2018 lopussa ja mukana ovat Itä-Suomen yliopisto, UPM, Misvik Biology ja monia muita.

Business Finlandin ruokatulostusprojekti
Ruuan 3D-tulostus luetaan yhdeksi biotulostuksen alalajeista. Projektissa tutkitaan 3D-tulostettua ruokaa ja sen liiketoimintapotentiaalia tulevaisuudessa. Mukana ovat muun muassa VTT, Aalto yliopisto, Selecta Oy ja Valio Oy. Projekti kestää vuoden 2019 loppuun.

NOVUM
Novum on Horizon 2020 -rahoitteinen projekti, jossa kehitetään uusia tekniikoita selluloosapohjaisten sähköeristyskomponenttien valmistamiseksi. 3D-tulostus on yksi projektin tekniikoista. Projektissa kehitetään myös sellupohjainen materiaali tähän tarkoitukseen. Konsortiossa on mukana yrityksiä ja tutkimuslaitoksia Suomesta, Puolasta, Tanskasta, Ranskasta, Iso-Britanniasta ja Saksasta. Lisätietoja projektista sen verkkosivuilla.

RESTORE
RESTORE on Horizon 2020 -rahoitteinen projekti, jonka tavoitteena on kehittää tehokas tapa hallita spesifisiä kliinisiä tarpeita ja ymmärtää uuden sukupolven älykkäitä 3D-matriiseja rustovaurioiden hoidossa. Projektissa tullaan hyödyntämään viimeisimpiä teknologioita bioyhteensopivien 3D-matriisien käytössä. Konsortiossa on mukana yrityksiä ja tutkimuslaitoksia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Italiasta, Espanjasta ja Portugalista. RESTOREsta lisää projektin verkkosivuilla.