Usein kysytyt kysymykset

Missä tiedostomuodossa voin lähettää tiedostoni tilausta / tarjouspyyntöä varten?

Suositeltavat tiedostomuodot lähetyksille ovat .stl ja .stp. Käytännössä meille voi kuitenkin lähettää tiedostoja kaikissa yleisimmissä 3D-tiedostomuodoissa, sillä pystymme konvertoimaan ne stl:ksi, joita tulostimet lukevat.

Mikä tulostusteknologia on sopiva tuotteelleni?

Tulostustekniikoita ja materiaaleja on paljon, ja jokaisella niistä on omat ominaisuutensa sekä luontevimmat käyttökohteensa. Onkin tärkeää, että tarjousta pyytäessäsi kerrot kappaleen käyttökohteesta ja tärkeimmistä vaatimuksista esimerkiksi kestävyydelle. Näin pystymme valitsemaan kappaleellesi sopivan tulostusteknologian ja materiaalin.

Mistä tulosteen hinta muodostuu?

Tähän ei ole olemassa täysin yksiselitteistä vastausta. Tulosteen hintaan vaikuttavat sen mitat, malli / geometria siinä mielessä, miten se vie tulostimessa tilaa, materiaalinkulutus, tulosteen puhdistukseen ja mahdolliseen kokoonpanoon tarvittava aika, tulostustekniikka sekä tilattu määrä. Hinnoittelua varten tulosteesta tarvitaan aina 3D-tiedosto. Tavanomaisesta tiedostonkäsittelystä, kuten konvertoinnista .stl:ksi, emme laskuta erikseen, mutta jos tiedostot vaativat merkittävästi tavanomaista enemmän aikaa vievää muutostyötä (korjauksia, skaalausta, lisämallinnusta jne.) työ lisätään hintaan tuntiveloituksena siihen käytetyn ajan mukaan. Myös lisäpalveluna tilattu värjäys tai muu pinnoituskäsittely tai asennustyö hinnoitellaan erikseen.

Mistä muiden palveluiden hinta muodostuu?

Muut palvelut – skannaus, mallinnus, suunnittelu, konsultointi – laskutetaan tuntiveloituksena työhön käytetyn ajan mukaan.

Mitä jälkikäsittelyä tarjoatte tulosteille?

Yleisimmin kysytty jälkikäsittely on värjäys, jota teemme Multi Jet Fusion -teknologialla tulostetuille kappaleille.  Toistaiseksi saatavana on vain musta väri.  SLS-tulosteisiin värjäystä on saatavana muissakin väreissä.

Maalaamme / lakkaamme yksittäiset tuotteet ja muutaman kappaleen sarjat pääasiassa itse. Isompiin sarjoihin ja vaativampiin tarpeisiin käytämme ammattimaalaria. Tämä palvelu on saatavana kaikille muovitulosteille tulostusteknologiasta riippumatta.

Tavanomaisempien maalien ja lakkojen lisäksi tarjoamme myös valikoituja erikoispinnoitteita, kuten nanopinnoitusta ja ESD-suojausta. Teemme sopimuksen mukaan tulosteille myös erilaisia asennustöitä. Ota yhteyttä ja kysy lisää lisäpalveluistamme.

Mikä on tyypillinen toimitusaikanne?

Toimitusaika riippuu tilatusta tuotteesta ja tilausmäärästä sekä tilaushetken tilauskannasta. Pyrimme kuitenkin toimittamaan yksittäiskappaleet ja pienemmät erät viikon sisällä tilauksesta. Kiireellisissä tapauksissa (tarvitaan seuraavana päivänä) teemme lisämaksua vastaan ylimääräisen MJF-ajon, jonka pystyy purkamaan seuraavana päivänä. Huom! Ei mahdollinen kaikille kappaleille, joten soveltuvuus arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Jäikö vielä kysyttävää? Vastaamme kysymyksiisi mielellämme, joten soittele tai lähetä meille sähköpostia, täytä verkkosivultamme löytyvä yhteydenottolomake tai jätä viesti sosiaalisen median kautta.