Niin uudet ideat kuin olemassa olevat tuotteetkin nopeasti 3D-malliksi

3D-mallinnuksella tarkoitetaan tietokoneella tehtyä kolmiulotteista suunnittelua, jonka tuloksena kappaleesta syntyy digitaalinen 3D-malli. Kappale voidaan 3D-tulostaa vain, jos 3D-malli on olemassa. Nykyään käytännössä lähes kaikki uudet tuotteet suunnitellaan valmistustavasta riippumatta jollakin tähän tarkoitukseen luodulla suunnitteluohjelmalla. Ennen tulostusta tiedosto muutetaan tulostusohjelmalla 3D-tulostimen vaatimaan tiedostomuotoon.

Vanhemmista tuotteista 3D-malleja ei useinkaan ole olemassa, mutta ne voidaan helposti mallintaa jälkikäteen tarkat mitat sisältävistä 2D-piirustuksista. Jos niitäkään ei ole saatavana, niin monet kappaleet pystytään mallintamaan myös fyysisen kappaleen avulla, mittaamalla tai, kappaleen luonteesta riippuen, 3D-skannausta apuna käyttäen.

Teemme sekä uusien tuotteiden suunnittelua että olemassa olevien tuotteiden 3D-mallinnusta. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Kun lähdemme suunnittelemaan asiakkaalle uutta tuotetta, työn alulle saattamiseen riittää, että asiakkaalla on idea luonnosteltuna paperille tai vaikkapa kuvana. Jatkamme myös jo aloitettuja tuotteita suunnitellen ne loppuun, sekä optimoimme valmiita suunnitelmia 3D-tulostusta varten. Huom.! Valitettavasti meillä on tällä hetkellä vain hyvin rajalliset mahdollisuudet tarjota uusien tuotteiden suunnittelua.

Kun mallinnetaan olemassa olevaa kappaletta, avuksi tarvitaan yleensä aina fyysinen alkuperäiskappale. Usein myös rikkinäinen käy. Poikkeuksena kappaleet, joille on olemassa mittatarkat 2D-piirustukset. Tällöin fyysistä kappaletta ei tarvita.

Suunnittelemme esimerkiksi yksittäisiä osia ja tuotteita, varaosia, koteloita, ergonomisia tuotteita, tuotannon apuvälineitä kuten tuotekohtaisia jigejä ja muotteja sekä toiminnallisia kokoonpanoja.

Suunnitellaan sitten uutta tai mallinnetaan vanhaa, niin työ tehdään aina tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa heidän toiveitaan seuraten ja omaa tietotaitoamme hyödyntäen.