Niin uudet ideat kuin valmiit tuotteetkin nopeasti 3D-malliksi

3D-mallinnuksella tarkoitetaan tietokoneella tehtyä kolmiulotteista suunnittelua, jonka tuloksena kappaleesta syntyy digitaalinen 3D-malli. 3D-tulostusta varten tällainen malli tarvitaan aina. Nykyään käytännössä lähes kaikki uudet tuotteet suunnitellaan valmistustavasta riippumatta jollakin tähän tarkoitukseen luodulla suunnitteluohjelmalla. Näin syntynyt tiedosto pystytään muuttamaan tulostusohjelmalla tulostimen vaatimaan muotoon.

Vanhemmista tuotteista 3D-malleja ei useinkaan ole olemassa, mutta ne voidaan mallintaa jälkikäteen 2D-piirustuksista. Jos niitäkään ei ole saatavana, niin monet kappaleet pystytään mallintamaan myös fyysisen kappaleen avulla mittaamalla sekä kappaleen luonteesta riippuen 3D-skannausta apuna käyttäen.

Teemme sekä uusien tuotteiden suunnittelua että olemassa olevien tuotteiden mallinnusta. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Kun lähdetään suunnittelemaan uutta tuotetta, työn alulle saattamiseen riittää, että idea on vaikka paperille luonnosteltuna tai kuvana. Jatkamme myös jo aloitettuja tuotteita suunnitellen ne loppuun, sekä optimoimme valmiita suunnitelmia 3D-tulostusta varten.

Kun mallinnetaan olemassa olevaa kappaletta, avuksi tarvitaan yleensä aina fyysinen alkuperäiskappale. Usein myös rikkinäinen käy.

Suunnittelemme esimerkiksi yksittäisiä osia ja tuotteita, varaosia, ergonomisia tuotteita, tuotannon apuvälineitä kuten tuotekohtaisia jigejä ja muotteja sekä toiminnallisia kokoonpanoja.

Suunnitellaan sitten uutta tai mallinnetaan vanhaa, niin työ tehdään aina tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa heidän toiveitaan seuraten ja omaa tietotaitoamme hyödyntäen.